Tienercolleges van start

    Het Montessori College Nijmegen en de stichting Primair Onderwijs Groesbeek zijn er in geslaagd om een tienercollege op te zetten: Montessori Agora 10-15 Groesbeek. Gefeliciteerd! De belangstelling van ouders was groot en de start is gemaakt met 30 leerlingen.
    Er waren reeds tienercolleges in Gorinchem, Ridderkerk, Amsterdam, Zwolle en Zetten. Afgelopen augustus zijn naast Groesbeek ook tienercolleges gestart in Sneek, Horst, Dordrecht en Emmeloord. Op veel andere plaatsen wordt gedacht en gewerkt aan de oprichting van een tienercollege.
  • Ik blijf streven naar de oprichting van tienercolleges (uitdagend, kleinschalig onderwijs van 10 -14 jarigen) op andere plaatsen in de regio: Nijmegen, Lent, Elst, Malden, Wijchen, Cuijk, Boxmeer, Beuningen en Druten. Scholen binnen, maar ook buiten deze regio kunnen een afspraak maken voor een oriënterend gesprek.

2. Ondersteuning van tieneronderwijs (10-14 jarigen)

Of een tiener nu op een basisschool zit, een middelbare school of een tienercollege, een tiener heeft ondersteuning nodig om zichzelf te leren sturen, om goed te communiceren. Ik bied training en begeleiding aan docenten/leerkrachten/coaches, ouders, tieners om de eigen zelfsturing en communicatie te versterken.  Verder wil ik scholen ondersteunen in de ontwikkeling van onderwijs waar de tiener centraal staat.   

      3.   Een praktische gids voor ontwikkeling van tieneronderwijs

Ik ben deze praktische gids aan het ontwikkelen. Op dit deel van de website tref je de inhoudsopgave aan en de delen die in concept af zijn. Bij elk deel is ook een verwijzing naar een filmpje op YouTube  toegevoegd, waarin ik kort de inhoud vertel.